Berreskuratuko al ditugu udazkeneko ohiko fruituak?

Kalabazekin egindako kandela-ontziak pinaburuekin egindako mahai-zentroa, hosto gorrixka politak ezkur eta gaztainekin natura hila osatzen, sagarrez, granadaz eta baiaz betetako kristalezko ontzi bat... Bai, udazkena
aukeraz beteta dago etxeko txoko bakoitza kolorez eta bizitzaz betetako espazio natural ederra bihurtzeko, dekorazio-estilo propio batekin, non muga bakarra gure sormenak jarriko duen.

Baina, jakina, denboraldiko kolore eta egitura bereizgarriekin apaintzeaz gain, ez dugu ahaztu behar zelaiak fruitu goxoz betetzen ari direla, eta fruitu horiek ahalik eta gehien aprobetxatu beharko genituzkeela, bai zaporeagatik, bai propietateengatik. Ahabia eta masustak bezala, jogurtean nahastuta edo zuk egindako marmelada gozoan goza dezakezunak. Kakiak ere baditugu, beren energia-ekarpen handiarekin (kontu izan azukre-kopuruarekin), edo azken pikuak, zuntzez eta antioxidantez hain aberatsak direnak. Edo udarea, ezaugarri diuretiko ezagunak dituena. Laranjak eta pomeloak C bitamina kantitateagatik ere nabarmentzen dira, eta horregatik bihurtu dira gure aliatu handiak hotzeriaren aurrean. Eta askoz gehiago daude: mahatsak, sagarrak, kiwiak, granadak... Denak goxoak eta osasuntsuak. Ohitu gaitezen sasoiko fruta kontsumitzera!

Itzuli